Contact Us

Please fill in the form on this page and click SUBMIT - we will contact you as soon as possible. Thank you 

Lehmustie 5 As 1
11910 Riihimäki
Finland

358 40 5309246

Treasure of Nepal is an exhibition of the fine crafts of Nepal to be shown at Lahti Art Museum in Finland from September 22, 2016 to January 31, 2017

20160923_treasureofnepal_0010_1.jpg

yleistä

Kunnianosoitus nepalilaiselle taidekäsityölle

Nepalin uskonnollisella ja maallisella käsityöllä on pitkät perinteet. Käsityöläiset valmistavat esineitä niin kuin ovat tehneet jo vuosisatojen ajan ja pitävät yllä sukupolvelta toiselle siirtyneiden taitojen korkeaa tasoa. He työskentelevät yksinkertaisilla työkaluilla vaatimattomissa oloissa ja silti työn tulokset ovat erinomaisia. Näistä ihmisistä ja heidän työpajoistaan ja studioistaan – joissa taidekäsityötä tehdään – tiedetään melko vähän.

Nepalin aarre -näyttely on esillä Lahden taidemuseossa 23.9.2016–29.1.2017. Se tutustuttaa katsojan käsityöläisten elämään ja työskentelyyn valokuvien, tekstien, videodokumenttien ja esineistön välityksellä. Näyttely antaa kokonaiskuvan tämän hetken taidekäsityöstä Nepalissa.

Nepalissa on menossa voimakas sosiaalinen, taloudellinen ja ympäristön kehitys, jonka seurauksena käsityöammatit ovat vaarassa kadota. Nuoret arvostavat kehittyneiden maiden mallia, jonka avulla heidän mielestään muutos voidaan saada aikaan – he eivät halua enää harjoittaa käsityöammatteja esi-isiensä jalanjäljissä. 

Aika tämän ainutlaatuisen ihmisryhmän elämän ja työn dokumentoimiseksi näinä muutoksen aikoina on käymässä vähiin. Nyt on aika tallentaa näiden ihmisten työtä ja sitä sillä tavoin tunnetuksi.